Skip to main content

Waarom ieder kantoor een pingpongtafel moet hebben

By 19 augustus 2017Geen categorie

Hebben jullie een pingpongtafel op kantoor? Waar je je vroeger als kantoor nog kon onderscheiden met mooie arbeidsvoorwaarden, gaan we nu veel verder. Van een pingpongtafel tot een glijbaan. Van een gezonde lunch tot een concert. Het kan niet gek genoeg! Het draagt allemaal bij tot meer productiviteit, energie, teambuilding en noem maar op. Maar hoe healthy is het hebben van een pingpongtafel op kantoor nou eigenlijk? Wij zetten de voordelen voor jullie op een rij.

1. Er kan geen mindfullness oefening tegenop
Je gaat helemaal op in het spel en vergeet even alles. Je hersenen rusten uit op een gezonde manier, waardoor je na een potje pingpong weer fris aan het werk kan.

2. Je beweegt
Ja natuurlijk! Je bent even lekker in beweging. Zonder dat je je eerst in je sportoutfit moet hijsen, kun je zo deelnemen aan deze activiteit. Je zult niet enorm zweten en je kunt daarna dus meteen weer aan de bak.

3. Niet blessure gevoelig
Geen garantie natuurlijk, maar pingpongen is heel toegankelijk en de kans op blessures zeer klein. Het is heel mild voor je botten, gewrichten en rug.

4. Goed voor de teambuilding
Lopen jullie vast in een project? Is er stress onderling? Ga even met elkaar rond de pingpongtafel en speel een paar potjes. Lach met elkaar en ga daarna weer fris met elkaar aan de slag.

5. Ontspanning is belangrijk
Werk je hard voor het bedrijf? Dan is het leuk om ook iets terug te krijgen. Een pingpongtafel valt altijd goed in de smaak en het is een makkelijke en gezonde manier om medewerkers tevreden te houden. De pingpongtafel doet het ook altijd goed op de vrijmibo’s en zo is er meteen een healthy twist op de vrijdagmiddagborrel.

 Hebben jullie een pingpongtafel op kantoor? Of zou je er graag 1 willen? Deel dit bericht met jouw collega’s en laat de voordelen van de pingpongtafel zien. Ik hoop dat jullie er snel 1 hebben!

 

Bron: http://thehealthyoffice.nl/waarom-ieder-kantoor-een-pingpongtafel-moet-hebben/