Skip to main content

Verslag DHC clubkampioenschappen senioren 2018

Zondag 21 januari 2018 zijn voor DHC-leden weer de jaarlijkse clubkampioenschappen gehouden. Gezelligheid troef en sportieve strijd. Er hebben zo’n 45 spelers en speelsters meegedaan, die met spanning en plezier streden om de fraaie bekers. En natuurlijk voor de eer die er bij hoort. Mooi was ook dat een aantal nieuwe leden voor het eerst aan de kampioenschappen deelnamen en zeer verdienstelijk speelden.

Zoals gebruikelijk zijn de clubkampioenschappen in twee bedrijven. ’s Ochtends is iedereen ingedeeld op sterkteniveau en klasse, waarbij er wordt gespeeld in poules en kruisfinales. Daarna maakt iedereen ’s middags weer kans in het overall mix-toernooi met knock-out systeem. Zo heeft iedere deelnemer die dag meerdere ’best of threes’ en ’best of fives’ kunnen spelen, totdat voor de diverse finales de succesvolste spelers over bleven. Die finales gaven boeiende matches te zien met natuurlijk veel spanning, die aandachtig door de toeschouwers werden gevolgd. Een bijzondere finale was de strijd om de wisselbeker voor de beste dame van dit jaar. Die was beslist van hoog niveau.

Het voert wat te ver om alle markante wedstrijden voor het voetlicht te brengen. Jammer als je er niet bij was. Voor de statistieken hieronder niettemin alle prijswinnaars van editie 2018:

6e klasse: Simon Bolle
5e klasse: Dylan van Beijnhem
4e klasse: Vidhvath Viswanathar
3e klasse: Theun Frankema
2e klasse: Arthur van Galen
1e klasse: Jeroen van Haaften
hoofdklasse: Mark van den Broek
mix-toernooi: Mark van den Broek
dames wisselbeker: Flora Wu

De organisatie en leiding van deze dag was in vertrouwde handen van onze wedstrijdsecretaris Bonny Niesthoven, die ook nu weer alle deelnemers en publiek aangenaam verraste met zelf gemaakte, heerlijke pannenkoeken. Onze complimenten. In de kantine was het een gezellige drukte en zag je iedereen genieten van de levendige wedstrijden in de zaal.

Na afloop van de finales en de bekeruitreikingen bleef menigeen nog een uurtje (en sommigen wat langer) lekker nazitten. Zo kan uiterst tevreden terug gekeken worden op een zeer geslaagde dag. Gelukkig hebben we nog enkele foto’s om editie 2018 te illustreren. Nu weer een jaar wachten op de volgende kampioenschappen…