Skip to main content

Trainingskamp Duitsland Dames 1

By 11 augustus 2020Eredivisie Dames, Training
Tischtennis-Schule Zugbrücke Grenzau 
Zondag 26 juli was het zover, na weken aftellen gingen de dames Olga, Samenda en Annika (dames 1) richting Duitsland voor een intensieve trainingsweek.
In het aangrenzende dorp stonden er al wegwijzers naar het tafeltennis trainingscentrum. Aangekomen bij het hotel, bleek het al snel een heel tafeltennis dorp in een bosrijke omgeving, met hotel, trainingszaal, butterfly tafeltennis shop, fitnesscentrum, zwembad en sauna te zijn. Eenmaal ingecheckt hadden we nog even de tijd om een drankje te doen bij Brexx, voordat de opening van de trainingsweek begon. De trainers voor deze week waren Anton Stefko en Illi Janos.
Maandag begon het echte werk met 2x 1,5 uur intensieve training. Normaal gesproken zouden er nog aanvullende programma’s zijn, maar door Corona waren die helaas weggevallen.
Tafeltennis Senioren duo
Competitie
Competitie spelen
Sportief en op alle niveaus
image0
image1
image3
image2
image5
image4
image6
previous arrow
next arrow

Trainingsschema maandag tot donderdag:

 • 7:00 – 8:00 zwemmen
  Ontbijt
 • 10:45 – 12:15 training 1
  Lunch
 • 15:45 – 17:15 training 2
  Diner
 • Dagafsluiting Brexx
Omdat vrijdag maar 1 training zouden hebben, hadden we in overleg met de trainers afgesproken dat we ook de eerste training van de andere groep mee mochten doen.

Trainingsschema vrijdag:

 • Ontbijt
 • 9:00 – 10:30 training 1
 • Pauze
 • 10:45 – 12:15 training 2
 • Lunch
We hebben hard getraind maar natuurlijk ook veel gelachen. De eerste dag kreeg Annika het al voor elkaar om haar waterflesje kapot te maken, was niet een klein stukje, nee een heel groot gat. Resultaat; de hele tas was nat.  Ook was er een flesje nagellak remover gaan lekken in de koffer, resultaat; kamer vol met kleding zodat de geur er uit zou verdwijnen.
Tweede dag was het weer feest dopje van de fles zat niet goed dicht en Annika verdeelde het water mooi over de tribune. Waar iedereen met een grote boog omheen liep, omdat ze niet wisten wat het was.  Maar Annika was niet de enige. Mondkapjes waren natuurlijk verplicht in Duitsland. Gelukkig wende we daar snel aan, de enige die daar toch veel moeite mee had, was Samenda. Tijdens het diner kwam ze wel erg vaak terug rennen met; “Oh oh mondkapje.” Helaas was dat niet het enige wat ze vergat, elke training zat er wel iets niet in de tas, gelukkig had Annika vaak alles 2x mee of deed Olga nog de 4e check van haar tas buiten de kamer, waardoor Samenda aan bepaalde dingen werd herinnerd.
Op dinsdag kwam Hans Lingen langs. Voor ons was het een grote eer dat hij helemaal naar Duitsland kwam om bij onze training te kijken. Maar hij kwam ook als geroepen want de 2e training had Olga een klein dipje en moest ze het 2e gedeelte van de training afhaken. Hans legde uit dat dat heel normaal was, maar het belangrijk was om door te gaan, want zo kom je er alleen overheen. Gelukkig motiveerde Hans haar en heeft ze knap doorgezet.
Woensdag was het voor Samenda wat zwaarder, maar opgeven nee dat wou ze echt niet.
Donderdag kwam het dan ook voor Annika… Zware benen en dan ook veel loop oefeningen, moest dat nou echt? Gelukkig bleef de motivatie wel en ronde ze de trainingen met een goed gevoel af.
Vrijdag na de lunch vertrokken we moe maar voldaan weer richting Nederland. Het was een leerzame, gezellige, intensieve trainingsweek, die we zeker volgend jaar gaan herhalen!