Skip to main content

Per 1 juli 2021 statiegeld op plastic flesjes

By 3 augustus 2021Bestuurszaken

Op 1 juli 2021 is wettelijk statiegeld op kleine plastic flesjes ingevoerd. Voor ieder flesje met een inhoud van minder dan een liter wordt 15 cent statiegeld gerekend.  Je herkent kleine plastic flessen met statiegeld aan het statiegeldlogo op het etiket.  Let erop dat een flesje alleen voor statiegeld kan worden ingeleverd indien de barcode nog goed te scannen  is en het fles nog zijn originele vorm  heeft.  De gewoonte om een plastic flesje lekker helemaal in te drukken moet je maar vergeten.

Ook bij ttv DHC wordt jaarlijks veel plastic flesjes met water of frisdank verkocht, dus nu ook met statiegeld. Iedereen is vrij om het statiegeld flesje mee naar huis te nemen en zelf ergens anders in te leveren. Je mag het lege flesje natuurlijk ook deponeren in de onlangs geplaatste PET verzamelton in de kantine (naast de toegangsdeur). De opbrengst van het statiegeld gaat dan naar je club.

Uiteraard zijn wij onwijs nieuwsgierig hoeveel geld wij aan het eind van het jaar aan statiegeld hebben ontvangen.  In ieder geval zal de opbrengst heel goed worden besteed aan de club en verdwijnt niet  “in de grote pot”.

Het bestuur ttv DHC