Skip to main content

De Schippertjes in de krant

By 29 september 2016februari 26th, 2017Algemeen

Woensdag 28 september 2016 stond een leuk artikel in de Delftse Krant over onze vereniging DHC. Samenda en Twan staan met een uitgebreid interview in de Delftse Post.

DELFT – Twan (24) en Samenda (29) Schipper zijn broer en zus en tafeltennissen in het eerste herenteam van tafeltennisvereniging DHC in Delft. Met dit team werden ze afgelopen seizoen kampioen in de hoofdklasse waardoor ze nu landelijk spelen.

image-6470271

Het tafeltennissen zit deze broer en zus in het bloed, want ook hun ouders hebben getafeltennist. Niet zo vreemd dus dat Samenda die rond haar twaalfde een sport zocht, koos voor tafeltennis. Weliswaar bij een andere vereniging dan haar vader, maar toen een paar jaar later haar broer volgde en haar moeder ook al bij DHC speelde, maakte vader Ton Schipper ook de overstap. Twan en Samenda zijn onze sporters van de week.


Vader
Samenda: “In de beginjaren waren we een team met zijn drieën, mijn broer, mijn vader en ik. Mijn vader was toen een stuk beter dan wij, maar inmiddels heeft hij een stapje terug moeten doen.”


Herenteam
Twan en Samenda spelen in het eerste herenteam van DHC samen met Mark van de Broek en Sander van der Heide. Samenda: “Bij tafeltennis mag het dat je als dame bij de heren blijft spelen, soms wordt er wel eens verbaasd gekeken, maar voor mij is dit de beste oplossing, omdat er gewoon minder dames tafeltennissen.”


Vrouw
Twan: “Ik heb wel de indruk dat de mannelijke tegenstanders het nog net iets vervelender vinden om van een vrouw te verliezen.” Een team bestaat altijd uit 3 personen, maar doordat zij met zijn vieren zijn, kan er af en toe ook eens iemand thuis blijven, dat is wel zo prettig voor het privéleven. Twan: “Nu we landelijk spelen moeten we soms best ver weg en dan ben je de hele zaterdag kwijt.”

“Ik heb wel de indruk dat de mannelijke tegenstanders het nog net iets vervelender vinden om van een vrouw te verliezen.”


Promotie
Broer en zus hebben veel zin in het nieuwe seizoen. Samenda: “Door onze promotie spelen we weer eens tegen andere teams, zien we eens andere gezichten en nu krijgen we ook nog een professionele trainer, wat wil je nog meer?” Het tafeltennis leeft sowieso wat meer heeft zij de indruk. De laatste jaren merkt de vereniging een aanwas van leden, ook bijvoorbeeld van buitenlandse studenten van de TU. En de gouden medaille bij de paralympics van Kelly van Zon, tegen wie Samenda nog wel eens gespeeld heeft, was ook een mooie opsteker voor de sport.


Bestuur
De Schippers zitten buiten de wedstrijden en trainingen ook niet stil. Samenda heeft in het bestuur van de vereniging gezeten en nu zit Twan in het bestuur. Daarnaast maken ze één keer per jaar het clubblad, een heuse glossy met interviews en foto’s.


Trainer
 Hans Lingen
Het 70-jarige DHC timmert flink aan de weg, sinds kort hebben ze een prachtig sporthal met zeven tafels in de Parkschool. Maar Twan heeft nog een bijzonder nieuwtje: “We hebben een professionele trainer aan getrokken: Hans Lingen. Hij is de trainer geweest van de succesvolle tafeltennisster Bettine Vriesekoop. Hij gaat de eerste drie teams trainen en het eerste jeugdteam.”

“We hebben een professionele trainer aan getrokken: Hans Lingen. Hij is de trainer geweest van de succesvolle tafeltennisster Bettine Vriesekoop. Hij gaat de eerste drie teams trainen en het eerste jeugdteam.”

Het 1e team uitgelicht na een interview met Samenda en Twan Schipper. Bekijk het hele interview via de website van de Delftse Post of klik hier.