Skip to main content

Verslag clubkampioenschappen jeugd 2017

By 9 januari 2018januari 11th, 2018Jeugd

Op de valreep van 2017 werden op 30 december de clubkampioenschappen jeugd gespeeld. Het aantal deelnemers had hoger kunnen zijn, maar uiteindelijk hadden wij een enthousiaste groep van tien jeugdleden die fanatiek en sportief met elkaar de strijd aan zijn gegaan om zichzelf een jaar lang de beste jeugdspeler van DHC te noemen. Hiernaast werden er ook nog prijzen verdeeld in de verschillende leeftijdscategorieën.
Door het aantal inschrijvingen heb ik besloten om alle deelnemers in een tien kamp te verwerken, zo zou iedereen negen wedstrijden spelen. Na negen speelronden zou er dus een klassering van 1 tot en met 10 bekend zijn, de leeftijdscategorieën werden beslist door de stand in de poule.
De wedstrijden werden middels een best of five games gespeeld, wat voor een lange middag had kunnen zorgen. Echter was het verschil tussen de eerste 5 geplaatste spelers en de onderste 5 toch nog wel groot en ondanks een aantal mooie wedstrijden konden er een hoop uitslagen met 3-0 worden ingevoerd. De spannende wedstrijden werden vooral gespeeld door Deen Rombouts, die het vuur aan de schenen van de heren uit team 1 wist te leggen. Dit resulteerde in knappe overwinningen in mooie wedstrijden op Rob Mourits en Marijn van der Meer.

In de onderste helft van de tienkamp werden eveneens spannende wedstrijden gespeeld, de uitschieter hierbij was de clash tussen teamgenoten Noor Rombouts en Deejay Groenheide. Na een ware Thriller waarin het leek alsof beide er geen genoeg van konden krijgen is de overwinning hier in handen van Deejay terecht gekomen.

Na acht speelronden waren er twee spelers die er bovenuit staken, Steef Dukker en Rik van Swieten. Rik gold vooraf toch wel een beetje als de favoriet na een seizoen waarin hij slechts twee potten heeft verloren. Bij het ingaan van de laatste ronde stonden beide spelers op een gelijk aantal punten, beide hadden nog niks verloren. Om de spanning helemaal op te voeren was de laatste speelronde ook nog eens de wedstrijd tussen beide heren, om de wedstrijd ook de sfeer van een finale te geven hebben wij besloten eerst alle andere wedstrijden te laten spelen en de heren de laatste partij van de dag te laten spelen.

Onder het oog van hun eerder uitgeschakelde concurrenten, ouders en nog wat andere supporters ging de finale van start. De marges bleven de hele wedstrijd klein, nadat de eerste game naar Steef ging pakte Rik de twee games die erop volgde. Steef liet zich niet kennen en sleepte een 5e set uit het vuur. In deze 5e set pakte Rik een flinke voorsprong, zodoende werd er gewisseld bij een 5-1 stand voor Rik. Dit resulteerde verderop ook in de eerste kampioenschapspunten voor Rik, Steef vocht zich echter andermaal terug en kreeg zelf ook zijn kansen op de overwinning. Uiteindelijk werd deze bloedstollende laatste game binnen geknokt door Steef en mag zich minimaal een jaar lang de clubkampioen jeugd van DHC noemen.

Na een leuke en sportieve dag werden de prijzen uitgereikt, waarbij wij Noor nog even mogen bedanken voor het trakteren op een heerlijke pannenkoekentaart. Zoals elk jaar werd er ook nu een Sportiviteitsprijs uitgereikt, die kon natuurlijk naar niemand anders dan Daniëlle gaan. Zij is pas onlangs lid geworden en heeft gevochten voor ieder punt, en er was al duidelijk te zien dat zij vooruit gaat.

De overige winnaars werden:

Junioren

  1. Steef Dukker
  2. Rik van Swieten

Kadetten

  1. Deejay Groenheide
  2. Noor Rombouts

Pupillen

  1. Deen Rombouts
  2. Mats van Stam