Skip to main content

DHC dames 1 eindigt poulefase netjes als zesde van de acht.

DHC dames 1 eindigt poulefase netjes als zesde van de acht.

Damesteam 1 van DHC, dat uitkomt in de eredivisie en bestaande uit Olga, Jessie en Samenda, heeft de poule-fase van het voorjaarsgedeelte als zesde afgesloten.

Deze fase van de competitie is door niet nader te benoemen omstandigheden met veel verplaatsingen behoorlijk chaotisch verlopen en dat heeft voor behoorlijk wat regelwerk en de daarbij behorende stress gezorgd. Deze strubbelingen zijn nu hopelijk wel voorbij.

Jessie en Olga hebben een fraai winstpercentage van 50% weten te behalen en Samenda heeft met haar 29% ook de nodige punten bijgedragen.
In de laatste wedstrijd in Wessem (Limburg) kon er net niet gestunt worden. Door de nederlaag van 5-2 gaat Westa net haasje-over met DHC. In de praktijk levert dit overigens niet heel veel verschil op voor het vervolg.

De competitie gaat nu verder met play-offs en play-downs.
Teams 5 tot en met 8 gaan strijden in de play-downs. Deze behelzen één tot drie vervolgwedstrijden, afhankelijk van de resulaten in de play-down.

Door twee teams onder zich te houden, heeft DHC in de eerste vervolgwedstrijd het thuisvoordeel tegen de nummer 7, Taverzo. Dit team is deze competitie al eerder op bezoek geweest en is toen met 7-0 weer naar huis gestuurd door onze dames.

DHC – Taverzo is komende zaterdag 7 mei in onze zaal en begint op het gangbare tijdstip van 15:00. Jullie kunnen zoals gewoonlijk bij thuiswedstrijden komen kijken en onze dames aanmoedigen. Winst in deze wedstrijd is noodzakelijk in het traject voor handhaving in de eredivisie.